„Engedjétek el, az az én gyerekem, megöllek titeket” – rendőrökre támadt egy férfi Bács-Kiskunban

2023.04.04. 13:38
Letartóztattak egy férfit, aki rendőrökre támadt, miközben azok a gyermekei nevelőszülői elhelyezését biztosították egy gyámügyi eljárás alapján – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség kedden az MTI-vel.

Mint írták, a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal egyik járási hivatala március 20-án két kiskorú gyermeket ideiglenes hatállyal nevelőszülőnél helyezett el. A gyámhivatal előzetes eljárásában felvetődött, hogy

AZ APA A HATÁROZAT VÉGREHAJTÁSA SORÁN AGRESSZÍVEN LÉPHET FEL, EZÉRT RENDŐRI SEGÍTSÉGET KÉRTEK.

A kormányhivatal felkérésére a polgármesteri hivatalnál megjelenő három rendőr és a kormányzati tisztviselők a közelben lévő presszónál meglátták az egyik gyermeket és az anyját, akinek kézbesíteni akarták a határozatot. Amikor tájékoztatták az asszonyt, hogy határozat született a gyermek elviteléről, trágár szavakat kiabálva kezdte szidni a járási hivatal dolgozóit, majd telefonon odahívta élettársát is. 

Miközben az egyik kormánytisztviselő az anya tiltakozása ellenére elvitte a gyermeket, megérkezett az apa, aki azt üvöltötte a jogszerűen intézkedő rendőröknek és a járási hivatal munkatársainak:

Engedjétek el, az az én gyerekem, megöllek titeket!

A férfi meg akarta ütni és rúgni az egyik rendőrt, de ő sikeresen védekezett. A rendőr azonban megbilincselni már nem tudta az ellenszegülő férfit, aki az élettársát biztosító rendőrökre próbált meg rátámadni, de a feléjük irányzott ütések és rúgások sem értek célt.

A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség nemrég elrendelte a többszörösen büntetett előéletű – felfüggesztett szabadságvesztés és folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt álló – férfi őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt. A bíróság az ügyészség indítványára a gyanúsított letartóztatását – a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt – egy hónapra elrendelte. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, amelyet a Szegedi Törvényszék elutasított – áll a közleményben.