Figyelmeztetést adtak ki öt vármegyére

DSC7893
2023.04.04. 06:16
Úgy tűnik, a tavaszra még várni kell, kedden ugyanis borongós idő lesz, délkeleten havazás is előfordulhat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat széllökés miatt kiadta a figyelmeztetést több vármegyére. Kettős fronti hatás érvényesül, türelmetlenebbek, nyugtalanabbak lehetünk.

Kedden az ország északnyugati felén napos-gomolyfelhős, délkeleti felén felhős, borongós idő körvonalazódik. Délkeleten kisebb eső, havas eső, helyenként havazás is előfordulhat. Az északi-északkeleti szelet sokfelé erős, északkeleten és nyugaton viharos lökések kísérhetik – írja az Időkép.

Hajnalban mínusz 6, plusz 1, napközben 3–9 fok várható.

kedd du.png
Fotó: Időkép

Az Országos Meteorológiai Szolgálat öt vármegyére adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést erős széllökések miatt. A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 kilométer per órát 

  • Borsod-Abaúj-Zemplén,
  • Győr-Moson-Sopron,
  • Szabolcs-Szatmár-Bereg,
  • Vas,
  • valamint Zala vármegyében.
széllökés.png
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Mint írják, a Nyugat-Dunántúlon, a Balaton térségében és északkeleten viharossá fokozódik az északias szél.

Kettős fronti hatás várható

Kedden kettős fronti hatás érvényesül, intenzívebben a keleti tájakon. Emiatt mind a meleg-, mind a hidegfrontra érzékenyek kellemetlen tüneteket tapasztalhatnak. A hideg időben felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok, melyek a borongós, csapadékos keleti, délkeleti tájakon egész nap fennállhatnak.

Fejfájás, izom- és hasi görcsök, végtagfájdalmak jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás. A tüneteket a sokfelé erős, viharos szél is fokozhatja, illetve emiatt alacsonyabb lesz a hő- és komfortérzetünk, türelmetlenebbek, nyugtalanabbak lehetünk. Nyugaton, északnyugaton a sok napsütés viszont jó hatással lehet a hangulatra.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)