Nem tudott leszállni a Wizz Air budapesti gépe Madeirán

2023.04.04. 21:05
A légitársaság Budapestről Madeirára tartó gépe többszöri próbálkozás ellenére sem tudott leszállni. A Wizz Air közleménye szerint az utasokat Tenerifére vitték, akiknek szállást és ellátást biztosítottak. Az utasokat szerda reggel reptetik át Funchalra.

A Budapest–Funchal járat a madeirai erős szél miatt többszöri próbálkozás után sem tudott leszállni a helyi repülőtéren – tájékoztatta szerkesztőségünket a Wizz Air.

Az utasokat a Wizz Air Tenerifére repítette, ahol biztonságban leszállt a repülőgép. Az utasoknak szállást és ellátást biztosít a légitársaság ma estére, és holnap reggel átrepteti őket Funchalra. A Funchal–Budapest járat utasait ennek megfelelően csak április 5-én reggel tudja hazarepíteni a légitársaság

– írták.

A Wizz Air minden érintettől elnézést kér a kellemetlenség miatt, de a légitársaság számára az utasok, a személyzet és a repülőgép biztonsága a legfontosabb – olvasható a közleményben.

Legutóbb március elején történt hasonló eset, amikor az időjárás miatt Nizza helyett Marseille-ben landolt a Wizz Air egyik, Budapestről induló járata.

Mint megírtuk, a légitársaság akkor azt nyilatkozta, hogy az extrém erős szél miatt nem tudott landolni Nizzában a gép, de gondoskodtak arról, hogy utasaik elérjék az eredeti úti céljukat, ezért buszokkal Nizzába szállították őket.