Videón, ahogy a mentősre támad egy részeg férfi a veszprémi kórházban

2023.04.05. 19:32
Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 27 éves férfival szemben, aki egy mentőápolóra támadt rá a veszprémi kórházban.

A vádirat szerint a 24 órás szolgálatot ellátó mentőautó személyzete 2022. december 30-án hajnalban, az utcán találta meg a részeg férfit, akin sérüléseket láttak, ezért a veszprémi kórházba szállították.

A mentőápoló a szokásos eljárást követve a kórház várójában értékleltárt vett fel a kerekesszékbe ültetett férfitól, aki az adminisztrációnál váratlanul felállt, és rátámadt a neki éppen háttal álló sértettre.

A mentőápoló védekezett, a mentőautó közelben tartózkodó vezetője pedig a segítségére sietett, majd a mentős a védekezése közben a részeg férfival együtt a földre esett. A mentősök akkor az időközben odaérkező biztonsági személyzet segítségével a rendőrség kiérkezéséig lefogták a férfit.

A mentőápoló a támadás következtében könnyű sérülést szenvedett.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak – közölte az Ügyészség a honlapján, ahol a videó is megtalálható.