Rátámadt a biztonsági őrre, majd betörte a fotocellás ajtót egy férfi Heves megyében

2023.04.05. 16:56
Vádat emelt a Hatvani Járási Ügyészség egy áruházi tolvaj ellen, aki a tettenérése után a biztonsági őrre támadt, majd egy zárt üvegajtót betörve menekült el – közölte a Heves vármegyei ügyészségi szóvivő helyettese szerdán az MTI-vel.

Gubala Ádám Miklós tájékoztatása szerint a 28 éves férfi februárban egy hatvani áruházból különböző termékekkel fizetés nélkül távozott. A tolvajt az üzlet biztonsági őre feltartóztatta, majd az irodájába kísérte, ahol felszólította az ellopott áru átadására.

A vádlott ennek nem tett eleget, az őrre támadt, dulakodni kezdett vele, majd fellökte a nőt és az eltulajdonított értékekkel menekülni próbált.

A történteket észlelve az áruház dolgozói bezárták az üzlet ajtaját, ezért a férfi nem tudta elhagyni a helyszínt. Őt újra a biztonsági szobába kísérték, ahol a lopott termékeket visszaadta

– mondta a helyettes szóvivő.

Jelezte: a vádirat szerint a tolvaj néhány perc múlva ismét kitört a helyiségből, majd az áruház külső fotocellás ajtajának hőszigetelt biztonsági üvegét betörve elmenekült.

Elfogása után letartóztatták a férfit, akit a járási ügyészség rablás bűntette mellett súlyos testi sértéssel, lopással, rongálással és garázdasággal vádol.