18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Öngyilkosságot kísérelt meg a magyar tinédzser, aki lövöldözni akart egy iskolában

2023.04.06. 16:33

Előző hétvégén számoltunk be arról, hogy a TEK kommandósai fogtak el egy 17 éves kamaszt, aki iskolai lövöldözésre készült. Utóbb az is kiderült, hogy pontosan mi lett volna a tinédzser terve. 

Az is kiderült, hogy a kamasznak szuicid hajlamai vannak: korábban írt öngyilkossági kísérletekről is, és arról, hogy nincs jövőképe, szociális fóbiája van, nem tud dolgozni, iskolába járni sem, és nem vár semmit az élettől.

Elfogása után egy nevelőintézetben helyezték el, és most a Blikk értesült arról,

hogy az intézetben öngyilkosságot próbált elkövetni.

A tinédzser lepedőket font össze, majd a radiátorhoz kötve felakasztotta magát. A nevelők azonban időben észlelték, elvágták a lepedőt. Ezután a fiatalt kórházba szállították.

A Blikknek nyilatkozott a kamasz édesanyja is, aki azt mondta: a fiút kiskorától kezdve érdekelték a fegyverek, imádta a lövöldözős videójátékokat, és „magányos gyerek volt, barátok nélkül, a netes világba menekült. Ebben az arctalan kiberközegben megkapta azt a fajta figyelmet és tiszteletet, amire nagyon vágyott” – mondta az édesanya.

Azt is hozzátette, hogy szerinte a fia „sajnos nem mérte fel, hogy amit felelőtlenül, átgondolatlanul ír, azt valaki komolyan veszi, és ennek nagyon rossz vége lesz”.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as vagy 80-20-55-20-as telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ha bajban van vagy másért aggódik

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat: +36-80-20-55-20

A Kapcsolj egyből projekt honlapja: https://www.kapcsoljegybol.hu/

Magyar Lelki Elsősegély Szolgálatok (LESZ) segélyvonala: 116-123

Az Ifjúságért Mentálhigiénés Szövetség (IMSZ) a 137-00-s zöld számon érhető el hétköznapokon 17–21 óra között.

Az IMSZ-ről bővebb információt itt talál: http://www.ifjusagi-lelkisegely.hu/