Lebukott egy budapesti drogdíler, 35 kilogramm marihuánát szállított csomagtartójában

2023.04.06. 06:41
A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 31 éves, kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó férfival szemben, akire 2020 decemberében csaptak le a rendőrök Budapest X. kerületében. A hatóságok a férfi autójában mintegy 35 kilogramm marihuánát találtak.

Az ügyészség vádirata szerint egy férfi legkésőbb 2019 decemberétől különböző kábítószerekkel, így marihuánával, kokainnal és amfetaminnal kereskedett Budapest területén.

A díler a kábítószereket nagykereskedelmi mennyiségben szerezte be, majd azt a viszonteladókból, illetve fogyasztókból álló vevőkörének értékesítette tovább. A férfi a drog beszerzésekor, valamint a vevőkkel történő egyeztetésekkor – a lelepleződés elkerülése érdekében – egy internetes, titkosított kommunikációra alkalmas programot használt.

A kereskedő 2020. december 2-án kora reggel gépkocsival Vecsésre ment, ahol egy beszerzési forrásától 

35 darab műanyag zacskóba csomagolva, összesen mintegy 35 kilogramm marihuánát vett át.

A kábítószert tartalmazó három papírdobozt a vádlott az autó hátsó ülésére, illetve a csomagtartóba tette, majd elindult a X. kerületbe azért, hogy ott egy ismerősével találkozzon. A találkozóra érkező elkövetőt a rendőrök elfogták, a gépkocsiban szállított kábítószert pedig megtalálták és lefoglalták.

A nyomozók ezután a férfi XIV. kerületi bérelt lakásában amfetamint, a kábítószerek kiméréséhez használt digitális mérleget, továbbá mintegy 14 millió forintot, és több százezer forintnak megfelelő valutát is találtak.

A Fővárosi Főügyészség a 31 éves férfit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, vele szemben fegyházbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozza.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság videójában tette közzé a férfi elfogatását: