Havazással érkezik a nagyszombat

2023.04.08. 05:50
Szombaton továbbra is marad a télies időjárás. Többfelé számíthatunk esőre, havazásra vagy hózáporra. A nappali maximumhőmérséklet 6 és 11 fok között alakul.

Szombaton a felhős, borongós időben sokfelé várható eső, zápor, valamint a magasabban fekvő tájakon havas eső, gyenge havazás, hózápor előfordulhat. A légmozgás általában gyenge, mérsékelt lesz, legfeljebb néhol lehet élénk.

Reggel mínusz 3 és 4, délután 6 és 11 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Kettősfronti hatás lesz
                        Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint szombaton marad a kettősfronti hatás, fejfájás, migrén, vérnyomásproblémák, keringési panaszok, szédülés, rosszullét, alvászavar, dekoncentráltság, tompaság egyaránt jelentkezhet. Az idősek és a keringési panaszokkal küzdők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést, valamint a stresszt. Kopásos és gyulladásos jellegű ízületi problémák jelentkezhetnek. Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, a borongós idő lehangoltságot okozhat.
                        ÉRDEMES MELEGEN, RÉTEGESEN ÖLTÖZNI, HISZEN KÖNNYEN MEGFÁZHATUNK!
                        Vasárnap gyakran takarhatják felhők a napot, eleinte helyenként, napközben elszórtan alakulhat ki kisebb eső, zápor, az Alpokaljánál egy-egy hózápor. Nyugaton néhol élénk lehet az északias szél. Hajnalban mínusz 2 és 4 fokot mérhetünk, napközben 9-15 fokot mutathatnak a hőmérők, enyhülés kezdődik.
                        Húsvéthétfő reggelén helyenként párás, ködös lehet a levegő. Néhány órás napsütésre szinte mindenhol számíthatunk, de elvétve kisebb eső, zápor még előfordul. Az északias szél nyugaton és keleten helyenként feltámad. A hajnali fagy még nem szűnik meg teljesen, néhol északon számíthatunk mínusz egy-két fokra. Délután a maximumok 11 és 17 fok között alakulnak.
Fotó: Időkép

Kettősfronti hatás lesz

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint szombaton marad a kettősfronti hatás, fejfájás, migrén, vérnyomásproblémák, keringési panaszok, szédülés, rosszullét, alvászavar, dekoncentráltság, tompaság egyaránt jelentkezhet.

Az idősek és a keringési panaszokkal küzdők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést, valamint a stresszt. Kopásos és gyulladásos jellegű ízületi problémák jelentkezhetnek. Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, a borongós idő lehangoltságot okozhat.

ÉRDEMES MELEGEN, RÉTEGESEN ÖLTÖZNI, HISZEN KÖNNYEN MEGFÁZHATUNK!

Vasárnap gyakran takarhatják felhők a napot, eleinte helyenként, napközben elszórtan alakulhat ki kisebb eső, zápor, az Alpokaljánál egy-egy hózápor. Nyugaton néhol élénk lehet az északias szél. Hajnalban mínusz 2 és 4 fokot mérhetünk, napközben 9–15 fokot mutathatnak a hőmérők, enyhülés kezdődik.

Húsvéthétfő reggelén helyenként párás, ködös lehet a levegő. Néhány órás napsütésre szinte mindenhol számíthatunk, de elvétve kisebb eső, zápor még előfordul – írja az Időkép.

Az északias szél nyugaton és keleten helyenként feltámad. A hajnali fagy még nem szűnik meg teljesen, néhol északon számíthatunk mínusz egy-két fokra. Délután a maximumok 11 és 17 fok között alakulnak.