Elkaszinózta a pénzét egy nyíregyházi fiú, majd a rendőröknek azt hazudta, kirabolták

2023.04.09. 15:22
A 18 éves nyíregyházi fiú 2023. február 20-án este a kaszinóban eljátszotta a pénzét, ezért kitalálta, hogy valótlan bejelentést tesz a rendőrségre, hátha úgy ezt valahogy visszaszerzi – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség.

A közlemény szerint a kiérkező járőröknek azt adta elő, hogy őt Nyíregyházán, a Szegfű utcán ismeretlen személyek késsel megfenyegették, és követelték, hogy adja át a pénzét. Amikor erre nem volt hajlandó, kétszer ököllel gyomorszájon ütötték, és erőszakkal elvették 33 ezer forintját.

A bejelentés után a rendőrség nagy erőkkel megkezdte a nyomozást rablás bűntette miatt. Mikor néhány óra múlva a fiút ismét meghallgatták, beismerte, hogy bejelentése valótlan volt, sérelmére bűncselekményt nem követtek el, meggondolatlanul cselekedett, és sajnálja tettét.

Az ügyészség a fiatallal szemben a hatóság félrevezetésének vétsége miatt indult eljárást 1 évre felfüggesztette. Ha ezen időtartam alatt a fiú jogkövető magatartást tanúsít, az eljárást az ügyész megszünteti – olvasható a közleményben.