A gatyájába rejtette, majd visszapostázta az ellopott 3,5 milliós cipőt Magyarországra

2023.04.11. 09:07
Vádat emeltek a 35 éves lett férfi ellen, aki a testvérével lopott el egy egyedi készítésű, több mint 3 millió forintot érő cipőt.

A Fővárosi Főügyészség közleményében ismertette a vádiratot, amely szerint a vádlott március 4-én, a testvérével együtt bement egy V. kerületi üzletbe, ahol először nézelődtek, majd az eladótól a vitrinben elhelyezett lábbelik értéke felől érdeklődtek.

A két férfi ezután távozott az üzletből, pár perccel később azonban visszamentek, a vitrinhez léptek, ahonnan a vádlott testvére kivette az egyik egyedi készítésű, mintegy 3,3 millió forint értékű lábbelit, majd azt a nadrágjába rejtette. A vádlott figyeléssel és takarással biztosította testvére cselekményét, majd a lopott cipővel együtt mindketten elhagyták az üzletet.

A vádlott testvére az elkövetés után ismeretlen helyre távozott, utóbb azonban az eltulajdonított cipőt – a kár megtérítése érdekében – postai küldeményben visszajuttatta Magyarországra, így azt a nyomozó hatóság a tulajdonosnak kiadta.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a 35 éves, büntetett előéletű külföldi férfit bűnsegédként elkövetett lopás bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.

A vádlott jelenleg is letartóztatásban van.