A magyar diák, akiért a világ legjobb egyetemei versengenek

2023.04.11. 10:01
A Yale, a Princeton, a Columbia, a Wharton, a Brown és a Duke is tárt karokkal várja azt a magyar diákot, aki tavaly nyáron egyedül, külső segítség nélkül látott neki az egyetemi jelentkezésnek. Szepesi Mór ezzel történelmet írt.

Amerika borostyánligás (Ivy League) topegyetemei mindig ugyanazon a napon jelentik be a felvételi eredményeket. Múlt hét csütörtökön egy magyar diák, Szepesi Mór és családja is tűkön ülve várta, hogy kiderüljön, zöld utat kapott-e valamely világhírű felsőoktatási intézménybe.

Végül kiderült, számos angol egyetem mellett Amerikában a Yale, a Princeton, a Columbia, a Wharton, a Brown és a Duke is örömmel látná Szepesi Mórt, aki tavaly nyáron egyedül, külső segítség nélkül látott neki az egyetemi jelentkezésnek és a kötelező esszék megírásának.

A fiatalnak a jó jegyei mellett kiváló ajánlást jelentettek az olyan iskolán kívüli tevékenységek, mint a diáktanács-elnökség, a nemzetközi vitaversenyen elért eredmények, de többek között maga is klubot vezetett az ENSZ-ről, februárban pedig Szenegálban is járt, ahol Down-szindrómás és siketnéma tanulókkal vett részt egy egyhetes foglalkozáson.

A kemény munka meghozta a gyümölcsét, a magyar diák – akinek a történetét az Eduline mutatta be – nemcsak bejutott a világ legjobb egyetemeire, hanem válogathat is közülük, amire már csak három hete maradt.

Négy év nem rövid idő, úgyhogy most minél több információt próbálok gyűjteni, de úgy gondolom, abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nem tudok rossz döntést hozni

– mondta Mór.