Kiadták a figyelmeztetést, több vármegyét is elmoshat az eső

2023.04.11. 19:11
Kedden este és szerda reggel is várhatók záporok, de napközben már nem valószínű csapadék. Szerdán akár 18 fokot is mutathatnak a hőmérők. Csütörtökre és péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki eső miatt három vármegyére.

Kedden nyugat felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és előbb a Dunántúlon, majd estétől már keletebbre is elszórtan várható jellemzően kisebb eső, zápor. Estétől északnyugat felől már jelentősen csökken a felhőzet, hajnalra nagyobbrészt kiderül az ég, de az északkeleti, keleti megyékben reggelig erősen felhős vagy borult marad az idő, és ott még az éjszaka második felében, sőt szerda reggel is várhatók záporok.

Szerdán Borsodban és a Tiszántúlon szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, így ott többórás napsütésre lehet számítani, eközben a Dunántúlon a napos reggelt követően lassan, fokozatosan ismét megnövekszik, megvastagszik a felhőzet.

A legnaposabb országrészek az Északi-középhegység nyugati fele és a Duna–Tisza köze lehetnek. Csapadék nem valószínű. Az északnyugatira forduló szél többfelé megélénkül, kedden este és az éjszaka első felében több helyen átmenetileg meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között valószínű, de a szélcsendesebb északi völgyekben és a délnyugati tájakon gyenge fagy is lehet. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 14 és 18 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre és péntekre figyelmeztetést adott ki három vármegyére is több mint 20 millimétert meghaladó csapadék miatt. Esőre lehet számítani

  • Győr-Moson-Sopron,
  • Vas, illetve
  • Zala vármegyében.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras