18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Saját gyereke előtt ölte meg feleségét a budapesti férfi, de nem gondolja, hogy bűnös

2023.04.13. 16:48 Módosítva: 2023.04.13. 16:49
Felesége válni akart tőle, és közös gyereküket se láthatta volna mindig, ezért ölte meg a nőt egy marokkói származású férfi Budapesten. A gyermek szeme láttára késelte meg a nőt, de most a Fővárosi Törvényszéken állítja: nem bűnös, ő maga az áldozat.

Csütörtök reggel állt bíróság elé az a marokkói férfi, aki kegyetlen körülmények között végzett egykori feleségével. 

Korábban beszámoltunk róla, hogy a vádlott tanulmányait Magyarországon folytatta, 2017-ben ismerkedett meg későbbi feleségével. A párnak 2018-ban gyermeke született, később pedig házasságot is kötöttek. Nem sokkal később azonban a kapcsolatuk megromlott, rendszeressé váltak közöttük a viták és veszekedések. A nő kérésére a férfi elköltözött, de ezt követően is zaklatta a feleségét.

A nő időközben pert indított a házasság felbontására, és a bíróság úgy rendelkezett, hogy a férj a gyermekével kizárólag kéthetente és csak meghatározott időtartamban tarthat kapcsolatot egy budapesti családsegítő intézményben. Az ügyészség vádirata szerint a férfi ezután elhatározta, hogy megöli a nőt, mégpedig a kapcsolattartás következő napján, 2021. április 24-én.

Tudta, hogy a nő mindig gépkocsival érkezik, ezért az elkövetés helyszínéül a nő gépkocsiját választotta. A vádlott a gyilkosságot és annak leplezését részletesen kitervelte: délelőtt a hátizsákjába tett több sötét színű ruhadarabot, köztük egy maszkot is, és egy nagy méretű kést, majd kerékpárral elindult a kapcsolattartásra kijelölt zuglói intézményhez.

A helyszín közelében felvette a sötét színű fedőruházatot, magához vette a kést, és várta a sértettet. A nő hamarosan megérkezett a gyermekkel, leparkolt az autójával, és abban várta a kapcsolattartásra érkező férfit. A jármű jobb első ülésére beszálló vádlott azonnal rátámadt a vezetőülésben ülő sértettre. A férfi a támadás során módszeresen, rendkívüli embertelenséggel és brutalitással, kitartóan, testszerte szurkálta és vagdosta a sértettet. A nő próbált védekezni, a szúrásokat elhárítani, közben hangosan segítségért kiáltozott – áll a közleményben.

A nő a helyszínen meghalt, életét az azonnali orvosi segítség sem menthette volna meg.

A két és fél éves gyermek a hátsó ülésen mindvégig szemtanúja volt édesanyja brutális bántalmazásának és halálának.

A vádlott ezután elfutott, majd a környező épületeket megkerülve tért vissza a támadás helyszínére. Ezalatt levette az elkövetéskor viselt sötét színű fedőruházatot, amit az út melletti szeméttárolókba dobott. Az autóhoz visszaérkezve igyekezett azt a látszatot kelteni, hogy csak akkor és ott szembesült a nő elleni támadással, a rendőrök azonban elfogták.

A Blikk beszámolója szerint csütörtökön a Fővárosi Főügyészség a férfit előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével, valamint kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolta meg, és életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta, a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének kizárásával. 

A férfi a tárgyaláson angolul tett vallomást, és azt mondta:

nem tartja magát bűnösnek, sőt magát gondolja az ügy áldozatának.

A főügyészség a vádemelés mellett az apa szülői felügyeleti jogának megszüntetésére is indítványt tett. 

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.