Már péntektől felbolydul a budapesti közlekedés Ferenc pápa miatt

2023.04.13. 13:06
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közölte, hogy módosul a villamosok közlekedése a Kossuth Lajos tér környékén Ferenc pápa látogatásának előkészületei miatt.

Nem hajthatnak be a villamosok a Kossuth Lajos térre április 14-étől, péntektől várhatóan május 7-éig, vasárnapig a Ferenc pápa látogatásával kapcsolatos építési és bontási munkálatok miatt. Ebben az időszakban a 2-es, a 2B és a 23-as villamosok a Jászai Mari tér helyett csak a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) megállóig közlekednek.

A kimaradó szakaszon külön pótlóbusz nem közlekedik. A Budapesti Közlekedési Központ Buda felől a Kossuth Lajos tér és környékének elérésére az M2-es metró igénybevételét ajánlja. A Szent István körút és a Kossuth Lajos tér térsége között a 15-ös busz változatlanul biztosítja az eljutási lehetőséget.

Mint ismert, Magyarországra látogat Ferenc pápa. A szentatya a tervek szerint április 28-án érkezik Budapestre, és már a látogatás hivatalos dala is elkészült. Arról, hogy milyen lesz a pápa miseruhája a magyar fővárosban, itt írtunk.