A fideszes polgármesternek elege lett a borzalmas egészségügyi állapotokból

2023.04.13. 20:29
Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely kormánypárti polgármestere Facebookon hozta nyilvánosságra közleményét, amelyben leírja, hogy milyen tűrhetetlen körülmények uralkodnak a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban – amelynek élére az ő bevonása nélkül egy orvosi végzettség nélküli embert neveztek ki.

A város vezetője a közleményben csalódottságának adott hangot, amiért „az adott szónak bizonyos embereknél semmilyen ereje nincs”. Itt a kórház főigazgatójára gondolt, aki „semmilyen ígéretét nem tartotta be  és tudatosan félretájékoztatott”. Felidézi, hogy február elején tárgyalt Révész Jánossal, a miskolci megyei kórház főigazgatójával az Erzsébet Kórházban lévő állapotokról, de azok nemhogy javultak volna, hanem csak még tovább romlottak.

Szamosvölgyi napi.hu szemléje szerint felsorolásszerűen részletezte a legfőbb problémákat:

  • a kórház röntgengépei elavultak;
  • nincs radiológus szakorvos;
  • havonta többször nincs ügyelet a szülészeti, a traumatológiai és a sebészeti osztályon;
  • a mentősök rendszeresen kénytelenek Miskolcra vinni a betegeket;
  • a gazdasági szakemberek felmondtak; valamint
  • kevés az orvos és a szakápoló.

Mint a polgármester írta: eddig hallgatott,

de azt már nem hagyhatta szó nélkül, hogy az intézmény élére a miskolci központ „egy orvosi végzettség nélküli embert” nevezett ki.

Úgy véli, ez a döntés elfogadhatatlan – már csak azért is, mert az új kórházi vezető kiválasztásáról őt még csak nem is tájékoztatták.

A közlemény megírását azzal indokolta Szamosvölgyi, hogy nem maradt más eszköze, mint a nyilvánossághoz fordulni, és felhívni a figyelmet arra, hogy „minden, ami a térség betegellátását érintően az elkövetkező időben történik, azért kizárólag azok a felelősek, akik ezeket a döntéseket meghozták, vagy asszisztáltak a megszületésükhöz”.