Rengeteg sofőrt bírságoltak meg Budapesten az év eleje óta

2023.04.14. 11:53
Több száz bírságot szabtak ki a rendőrök szabálytalan autósoknak az év első három hónapjában a „Pofátlan(tan)ítás” ellenőrzések során – tudatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken.

A közlemény szerint a BRFK civil jellegű, kamerás járművekkel is ellenőrzi a forgalmat, hogy kiszűrjék a másokra veszélyt jelentő, illetve kirívó szabálysértéseket elkövető közlekedőket.

Az ellenőrzésekkor 19 járművezetőt állítottak elő, kilencet elfogtak, valamint 23 esetben büntető, 31 esetben szabálysértési feljelentést tettek.  

A rendőrök 313 esetben szabtak ki közigazgatási bírságot, többek között tilos jelzésen áthaladás, a kötelező haladási irány megszegése vagy a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt.

Helyszíni bírságot 461 esetben szabtak ki vezetés közben kézben tartott mobiltelefon-használat, záróvonal-átlépés, buszsáv jogosulatlan használata, irányjelzés elmulasztása és útburkolati jel figyelmen kívül hagyása, valamint elsőbbségi szabály megszegése miatt. A közlemény szerint az akciót a BRFK a jövőben is folytatja.