Meghalt egy ember szén-monoxid-mérgezésben Békés vármegyében

2023.04.16. 10:19
Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) tájékoztatása szerint a magas szén-monoxid-koncentráció miatt egy ember rosszul lett Békés vármegyében, egy sarkadi lakóház fürdőszobájában, életét a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett megmenteni.

Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője vasárnap az MTI-vel azt közölte, szombat este érkezett hozzájuk a jelzés arról, hogy Békés vármegyében, egy sarkadi, Vasút utcai lakóház fürdőszobájában egy ember rosszul lett.

A tűzoltók mérései nyitott ablak mellett is kimutatták a magas szén-monoxid-koncentrációt.

Az épületben egy gázüzemű, átfolyós vízmelegítő és egy fatüzelésű kályha is üzemelt. A baleset idején az épületben többen is tartózkodtak, közülük egy ember életét a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett már megmenteni.

Nem kizárt, hogy a tragédiát egy szabálytalan kialakítású kémény okozta, de a baleset körülményeit további vizsgálatok tisztázzák

– írta a tűzoltó őrnagy.

Felhívta a figyelmet arra, ha a lakásban nyílt lánggal működő eszköz van, gondoskodni kell a folyamatos szellőztetésről, a megfelelő levegő-utánpótlásról. A tragédiák elkerülése érdekében ajánlott továbbá szén-monoxid-érzékelőt használni.