Szili Katalin: Kevés olyan politikus van, aki ennyi ütést kapott, mint én

2023.04.16. 15:37
Szili Katalin korábbi szocialista házelnök március végén jelentette be, hogy csatlakozik a KDNP-hez, most pedig hosszasabb magyarázattal is szolgált a döntésével kapcsolatban. Szerinte ő nem változott semmit, korábban keresztény ember volt, aki a nemzetben hitt. Az is kiderült, hogy Kövér Lászlóval jó kapcsolatot ápol.

Korábban beszámoltunk róla, Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó csatlakozott a Kereszténydemokrata Néppárthoz (KDNP).

Akkor azt mondta, az elmúlt 12 év senki földjén tartózkodásához képest a KDNP közössége áll hozzá legközelebb. A belépéssel formálisan is csatlakozik ahhoz a közösséghez, ahová eddig is tartozott.

Most pedig a Politikai hobbista című műsor vendége volt, ahol többek között elmondta: Gyurcsány Ferenc úgy állította be őt a könyvében, mint egy sírós, pityogós politikust, aki mást se tud, mint sírdogálni. Azonban ezzel nem ért egyet.

Azt hiszem, hogy az elmúlt harminc évben én annyi ütést kaptam... kevés olyan politikus van szerintem a politikai palettán, aki annyit kapott, mint én

– fogalmazott a korábbi házelnök.

Azt is elmondta, hogy ő 13 évvel ezelőtt egyedül, csendben hagyta ott a baloldalt, és nem verte szét, hanem elegánsan távozott onnan. Ezt követően újra elmondta, hogy 12 évig a politikai senki földjén tartózkodott, míg meg nem találta a helyét a KDNP soraiban.

Azt is megemlítette, hogy ő semmit sem változott, sőt néha meg is lepődik, mennyi minden történt 30 év alatt, azonban ő továbbra is az a szociálisan elkötelezett, keresztény ember maradt, aki volt is. 

Elmondása szerint ezért „vetette ki magából a neoliberális elveket valló baloldal”, valamint mert nemzeti elveket vall.

Hiszek abban, hogy egyébként nem az a lényeg, hogy én most egyébként kit vagy hogy szolgálok, hanem egy ügyet szolgálok

– árulta el Szili Katalin.