Vasárnap két településen tartanak időközi önkormányzati választásokat

2023.04.16. 08:04
Két településen tartanak időközi önkormányzati választást: Mecsekpölöskén polgármestert, Cirákon pedig önkormányzati képviselőket választanak.

A Baranya vármegyei Mecsekpölöskén azért rendeznek választást, mert az előző településvezető, a községet 2010 óta irányító Papp István nyugdíjba vonulása miatt januárban lemondott posztjáról. A választáson egyetlen, független jelölt indul, rá a Komlótól néhány kilométerre északra fekvő község mintegy 350 választópolgára egy szavazókörben voksolhat.

A Győr-Moson-Sopron vármegyei Cirákon a képviselő-testület négy tagját választják meg, mert a község önkormányzatának képviselői idén január 26-án lemondtak. A képviselői mandátumokért négyen indulnak, mindannyian függetlenek. A választói névjegyzékben mintegy 470-en szerepelnek.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

A Somogy vármegyei Büssü és a Nógrád vérmegyei Romhány roma nemzetiségi választói települési nemzetiségi önkormányzati képviselőket választottak volna, de ezek a választások a szükséges számú jelöltek hiányában elmaradnak – derült ki az MTI előzeteséből.