A Momentum támogatja Baranyi Krisztina újraindulását

2023.04.17. 14:42
Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke és frakcióvezetője Facebook-oldalán jelentette be, hogy Baranyi Krisztinát támogatják Ferencvárosban a 2024-es önkormányzati választásokon.

„Mi a Momentumban ország- és Európa-szerte, itthon az önkormányzatokban, valamint az Európai Parlamentben azon dolgozunk, hogy őszinte, igazságos és emberközpontú Magyarországot építsünk, a holnap Magyarországát. Ebben pedig Baranyi Krisztina az egyik legerősebb szövetségesünk. Nem kérdés, hogy őt kell támogatnunk a jövő évi önkormányzati választáson” – közölte az ellenzéki politikus.

Hozzátette, hogy Baranyi Krisztina „élen jár a korrupció felszámolásában is”, továbbá a Momentum elnöke büszke a közösen elért helyi eredményekre és arra, hogy sikerült „egy emberközpontú kerületet” létrehozni minden nehézség – a koronavírus, az infláció és az ukrán–orosz-háború – ellenére.

Mint megírtuk, Baranyi Krisztina tavaly novemberben jelentette be, hogy indulni szeretne a 2024-es önkormányzati választáson. Az LMP és a Kutyapárt már korábban támogatásáról biztosította a ferencvárosi polgármestert.

Januárban az Index kérdésére válaszul a Párbeszéd is közölte, hogy természetesen támogatják Baranyi Krisztina újraindulását. A MSZP azt válaszolta lapunknak, hogy elkezdik az egyeztetéseket.

A Jobbik úgy fogalmazott: a ferencvárosi jelöltekről akkor tudnak majd dönteni, ha már a jelölt/jelöltek személyét megismerték, illetve kikérték róluk a helyi közösség véleményét.