Egy hotelben verte meg volt barátnőjét egy férfi Esztergomban

2023.04.17. 20:23
Garázdaság vétsége és zaklatás bűntette miatt az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a különös visszaeső férfival szemben, aki volt élettársát az utcán bántalmazta. Legutóbb egy hotelig követte, az előtérben meglökte, majd felpofozta.

A vádirat szerint a férfi és a nő élettársak voltak, azonban a nő szakított a férfival, aki ezt képtelen volt elfogadni. A sértett 2022. március 16-án Esztergomban sétált, amikor megjelent a férfi, aki kérdőre vonta, hogy miért nem békülnek ki, illetve miért nem válaszol az üzeneteire.

A nő közölte, hogy nem akarja újrakezdeni, mire a férfi pofon ütötte, majd többször testszerte ököllel megütötte, ezután gyomron, illetve hátba is rúgta. A nőnek 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek – derült ki az ügyészség közleményéből.

A férfi 2022. június 12-én a nőt telefonos alkalmazáson keresztül testi épség elleni cselekménnyel fenyegette, ami a sértettben komoly félelmet keltett.

2022. június 13-án a nő találkozott a férfival, és szóváltás alakult ki közöttük. A férfi megpróbált belerúgni a nőbe, majd megfejelte a homlokát, és tenyérrel arcon ütötte.

A nő a hotel felé indult, ahova a férfi is követte. Amikor a nő belépett bejárati ajtón, a férfi meglökte. A hotel belső részében a férfi tenyérrel arcon ütötte a sértettet, és trágár szavakkal illette. A nőnek sérülése nem lett.

Az ügyészség a két rendbeli garázdaság vétsége és zaklatás bűntette miatt benyújtott vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje – áll a közleményben.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.