Donáth Anna: Retteghetnek a szivárványcsaládok

DSC8882
2023.04.17. 17:08
Donáth Anna a közösségi oldalán reagált arra a törvényjavaslatra, amely egyes értelmezések szerint lehetővé teszi az állampolgárok számára, hogy névtelenül tehessenek bejelentést a hatóságoknál, ha gyermeket nevelő azonos nemű párokról van tudomásuk. A Momentum európai parlamenti képviselője szerint most retteghetnek a szivárványcsaládokban élő szülők és gyermekek.

„A kormány új törvénye alapján mostantól bárki feljelentheti a másikat, ha az szeretetben neveli a gyermekét – azonos nemű párjával. Retteghetnek a szivárványcsaládokban élő szülők és gyermekek. Hát nincs még elég szorongás? Nincs még elég félelem?” – írta hivatalos Facebook-oldalán Donáth Anna.

A Momentum európai parlamenti képviselője szerint az országban már így is rengeteg tényező ad okot a szorongásra és a félelemre, és feltette a kérdést, hogy muszáj-e még tovább gerjeszteni a félelmet, a rettegést és az ebből fakadó gyűlöletet.

Higgyük el: sem a kenyér nem lesz olcsóbb, sem a várólista nem lesz rövidebb, sem a háború nem ér véget hamarabb, ha gyűlölködünk. Sőt. Mélyen, legbelül mindannyian tudjuk, hogy csak megértéssel, türelemmel és közös munkával tudjuk ezt az országot jobbá és élhetőbbé tenni. Ne gyűlöljük hát egymást, éljünk bár szivárvány- vagy bármilyen családban, egyedül vagy kapcsolatban, városban vagy faluban, idősként vagy fiatalként, bőségben vagy szegénységben

– fogalmazott Donáth Anna, hozzátéve, hogy a szeretet nehéz, csak annyit kér, hogy ne gyűlöljük egymást.

Mint megírtuk, a magyar parlamentben a héten elfogadták a panaszokról és közérdekű bejelentésekről szóló törvénymódosító javaslatot, amely egyes értelmezések szerint lehetővé teszi az állampolgárok számára, hogy névtelenül tehessenek bejelentést a hatóságoknál, ha gyermeket nevelő azonos nemű párokról van tudomásuk. 

A Varga Judit igazságügyi miniszter és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által közösen benyújtott és a hét elején jóváhagyott törvény értelmében az emberek egyebek mellett azokat a vélt eseteket is bejelenthetik, ahol gyanújuk szerint felmerülhet, hogy a gyermekek megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelem és gondoskodás, valamint születési nemének megfelelő önazonossághoz való alkotmányos joga sérülhet.

(Borítókép: Donáth Anna 2023. április 14-én. Fotó: Kaszás Tamás / Index)