18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Búcsúlevelet hagyott a holtan talált kétéves gyermek nevelőanyja

2023.04.18. 11:08
Egy autó csomagtartójában találtak rá szombaton egy gyermekre, aki már több napja halott lehetett, és a nevelőszülők azt állítják, hogy egy lenyelt csont okozta a halálát. Egy rokon szerint a fiú nevelőanyja sokkot kapott, és búcsúlevelet hagyott hátra.

Mint megírtuk, szombat hajnalban a Nyíregyházi Rendőrkapitányságnál jelentkezett egy pár azzal, hogy az autójuk csomagtartójában egy halott kisfiú van. Később kiderült, hogy az autóban egy másik, sérült gyermeket (egy egyéves kislányt) is találtak a rendőrök, valamint az is, hogy ki volt a halott gyermek édesanyja.

A kisfiú nagyanyja később elmondta, a nevelőszülők azt állították, hogy a kisfiú evés közben megfulladt egy lenyelt csont miatt. Mint mondta, a rendőrség vele az eddigi vizsgálati eredmények alapján azt is közölte, hogy unokája már több napja, akár szerda óta is halott lehetett.

Szilágyi László ügyész az RTL Híradónak elmondta: a nevelőanya nem hívott segítséget, orvoshoz sem vitte a gyereket, és mentőt sem hívott hozzá. Úgy tudni, Nyíregyháza egyik társasházas övezetében történt a baleset, és

a nevelőanya búcsúlevelet is hagyott, valamint öngyilkosságot emlegetett.

A nő egyik rokona szerint a kisfiú nehezen tudott enni, rágni, és úgy tudja, a torkán akadt falatot ki tudta szedni nevelőanyja. Lefekvés után azonban hörögni kezdett a gyermek, a fiatalasszony pedig sokkot kaphatott.

A Híradó információi szerint a halott gyermek 17 éves édesanyja is összetört. Tóth Julianna, az áldozat nagymamája elmondta: „Teljesen depresszióban van, nem bírja feldolgozni. Ezt mi sem tudjuk feldolgozni, ezt nem lehet feldolgozni, hogy egy ennyi idős gyermek… Míg itthon volt velünk, semmi baja nem volt.”

A nevelőanyja egyelőre nem tett vallomást, a nevelőapát tanúként hallgatták ki. A rendőrség úgy ítélte meg, a bűncselekmény maximum 5 évvel büntetendő. A nevelt kislányt megfigyelésre kórházba vitték, ő ismét gyermekotthonba kerülhet.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.