Megszólalt a Duna felett átkelő artista: „Nagyon kitoltam a saját határaimat”

2023.04.18. 18:21
Simet László világhírű akrobata, artistaművész egy kifeszített drótkötélen sétált át a Duna felett. A 63 éves akrobata mutatványával pedig kezdetét vette a 10. Nemzetközi Színházi Olimpia. Az időjárás nem volt kegyes hozzá, de elmondta, hogy semmiképp nem akarta lemondani a produkciót, csak ha nagyon nagy problémát jelentett volna az időjárás.

Simet László világhíres akrobata, artistaművész eddig páratlan bravúrra vállalkozott: egy kifeszített drótkötélen sétált át a Duna felett. A 63 éves előadóművész korábban olyan neves társulatoknál bizonyított már, mint a világhírű Cirque du Soleil.

Az artista azt mondta: a legnagyobb félelmét az időjárás szeszélye jelentette, ugyanis a produkció végéig marcona fekete felhők lepték el az égboltot. Egy esetleges vihar igencsak megnehezítette volna a dolgát, de szerencsére nem így történt.

Az időjárás elmondása szerint kegyes is volt hozzá, meg nem is, hiszen az eső nem érkezett meg, a szél viszont felerősödött a produkció kezdetére. Eldöntötte, hogy csak nagyon viharos időjárás esetén mondaná le a produkciót, mert óriási szervezés volt a produkció mögött.

tények.hu szerint Simet László azt is elmondta, hogy egy ilyen produkcióban az első pár lépés a legkritikusabb, ott dől el az egész mutatvány sorsa.

Nagyon kitoltam a saját határaimat

– mondta az artista, utalva arra, hogy nem akarta cserben hagyni sem a csapatát, sem a kilátogató közönséget, de magát a produkciót sem, mivel ezzel rajtolt el az idei színházi olimpia is.