Magyar kastélyokban alakítottak ki Élet Mentő Pontokat

2023.04.18. 18:09
Tizenegy magyar kastélyban alakítottak ki Élet Mentő Pontot defibrillátorral. Az országos műemlékhálózat húsz munkatársa kapott képzést az újraélesztéshez, ők a kihelyezett félautomata defibrillátorokkal képesek az életveszély elhárítására.

A Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési (NÖF) Nonprofit Kft. és az Országos Mentőszolgálat együttműködésében tizenegy magyar kastélyban és a NÖF központjában alakítottak ki Élet Mentő Pontot defibrillátorokkal – közölte a NÖF ügyvezetője kedden a tatai Esterházy-kastélyban tartott sajtótájékoztatón.

Oláh Zsanett elmondta, hogy a NÖF országos műemlékhálózatának húsz munkatársa kapott képzést, ők a kihelyezett félautomata defibrillátorokkal képesek az azonnali életveszély elhárítására. Az ügyvezető az Esterházy-kastélyban vette át Csató Gábortól, az Országos Mentőszolgálat főigazgatójától az Élet Mentő Pont minősítést igazoló okleveleket a műemlékvédelmi világnap alkalmából.

Csató Gábor elmondta, 

A DEFIBRILLÁTORRAL ELLÁTOTT PONTOK FELKERÜLTEK A MENTŐSZOLGÁLAT MOBILALKALMAZÁSÁRA ÉS VIRTUÁLIS TÉRKÉPÉRE.

A magyar hálózat egy nemzetközi együttműködés része, az életmentő applikációkban együtt láthatók Ausztria, Csehország, Magyarország és Szlovákia szükség esetén elérhető defibrillátorai.