Az európai liberálisok is plakátkampányt indítottak Magyarországon

2023.04.18. 15:19
A „Ruszkik, haza!” után „Több Európa – jobban megéri” plakátokkal is találkozhatunk az utcákon.

„Több Európa – jobban megéri” – ezzel a címmel indított plakátkampányt Magyarországon a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE). A plakátokon egy csonka pizza fotója mellett azt a kérdést teszik fel, hogy „mi miért érnénk be kevesebbel?”.

Berg Dániel, az ALDE alelnöke bejelentésében arról beszélt, hogy „ma Magyarországon az átlagbér harmadannyi, mint Nyugat-Európában”, miközben „Orbán Viktor azt szeretné elhitetni velünk, hogy nyugaton az élet rosszabb, nehezebb”.

 „Ruszkik, haza!” plakátok is felbukkantak

A Nyugati Pályán nevű Facebook-oldal az amerikai nagykövetség támogatásával a közelmúltban „Ruszkik, haza!” plakátkampányt indított Magyarországon, a plakátjaikon többek között az szerepel, hogy „1956 Magyarország, 2023 Ukrajna”.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter erről úgy fogalmazott, hogy „ez szokatlan, szövetségesek között különösen is szokatlan”, a legnagyobb bajnak pedig azt nevezte, hogy az amerikai kampány egy „háborúpárti kampány”. Gulyás Gergely egyúttal közös érdeknek nevezte, hogy a lehető leghamarabb legyen tűzszünet és legyenek béketárgyalások.

David Pressman nagykövet az előző héten jelentette be, hogy a Nemzetközi Beruházási Bankot és három vezető tisztviselőjét – köztük Laszlóczki Imrét – szankciós listára tették. A nagykövet kiemelte: az Egyesült Államokat továbbra is aggodalommal tölti el, hogy „a magyar kormány mély és erős kapcsolatokat” ápol Oroszországgal. A kormány ezután a Nemzetközi Beruházási Bankból történő kilépés mellett döntött.