Magyar panzióban kényszerítettek prostitúcióra kiskorú lányokat

2023.04.19. 15:06

Az ügyészség szerdán az MTI-vel közölte: a vádirat szerint a női vádlott 2020 augusztusától 2021 márciusáig bérelt egy debreceni ingatlant, amelyet panzióként üzemeltett; a szálláshellyel kapcsolatos információk elérhetők voltak az interneten.

A két férfi így került kapcsolatba a nővel; megállapodtak abban, hogy kiskorú élettársukkal beköltöznek a panzióba.

Rövid időn belül elfogyott a pénzük; nem tudták fizetni a bérleti díjat, ezért a férfiak rávették kiskorú élettársukat, hogy prostitúcióból fedezzék a megélhetésüket és a panzióban való további lakhatásukat – írták.

A két férfi erről megállapodott a panziót üzemeltető nővel is, aki a beleegyezésen túl segítséget nyújtott a kiskorú sértettek fotózásában, a hirdetések összeállításában és közzétételében.

Az egyik pár 2020 szeptemberétől fél évig, a másik pár 2020 novemberétől 2020 karácsonyáig lakott a panzióban, ez idő alatt a két kiskorú sértett rendszeresen szexuális szolgáltatást nyújtott pénzért idegen férfiaknak – olvasható a közleményben, amelyben kitérnek arra is, hogy a panzióban 2020 augusztusától 2021 márciusáig még további három sértett ugyanilyen tevékenységet folytatott a női vádlott tudtával.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség a bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló nő ellen két rendbeli emberkereskedelem súlyosabban büntetendő esete, kényszermunka bűntette és három rendbeli prostitúció elősegítésének bűntette miatt, míg a más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetésüket töltő, illetve bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló férfiak ellen emberkereskedelem súlyosabban büntetendő esete és kényszermunka bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken.

A vádiratban indítványt tettek arra, hogy a törvényszék mindhárom vádlottat fegyházbüntetésre ítélje és tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától – írja az MTI.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06 (80) 225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi áldozatsegítő központban kérhet segítséget, az áldozatsegítő központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.