Egy budapesti söröző előtt kínálták eladásra a marihuánát a drogdílerek

2023.04.19. 15:22
Vádat emeltek kábítószer-kereskedelem miatt két román drogdíler ellen, akiket egy erzsébetvárosi söröző előtt, marihuána árusítása közben értek tetten a rendőrök – közölte szerdán a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a 45 éves vádlott 2021 nyarán egy erzsébetvárosi sörözőben ismerkedett össze későbbi vevőjével, aki megkérdezte tőle, hogy saját fogyasztásra tudna-e neki marihuánát szerezni.

A férfi ezután felkereste egy szintén román állampolgárságú társát, akiről tudta, hogy kábítószer-kereskedelemmel foglalkozik, és az ő szentendrei lakásán ezután mintegy 200 gramm marihuánát porcióztak ki.

A két férfi este gépkocsival visszament az erzsébetvárosi sörözőhöz, és az adásvétel lebonyolítása érdekében onnan kihívták az ott várakozó vevőjüket. A söröző előtt a vádlottak a gépkocsi csomagtartójában elhelyezett marihuánát megvételre kínálták a vevőnek, de az ügylet a rendőrök beavatkozása miatt nem jött létre.

A rendőri intézkedés során a gépkocsiból kábítószert, egy digitális mérleget és mintegy 300 ezer forint készpénzt is lefoglaltak. Az elfogás után a rendőrség a szentendrei lakásban is kutatást tartott, ahol további mintegy 12 kilogramm, csomagokba porciózott marihuánát foglaltak le – írja az MTI.