Már a gyilkosság előtt is vérengzésre készülhetett az újbudai rendőr gyilkosa

DSC1216
2023.04.20. 08:56

Mint arról korábban beszámoltunk, január 12-én éjszaka három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy férfi Újbudán, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövés után lábon lőtte, ezután a támadót elfogták. Az egyik rendőr, a 29 éves Baumann Péter olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban meghalt. A hír megrázta az országot, a gyilkos pedig azóta is az Igazságügyi Megfigyelő- és Elmegyógyító Intézetben van, állandó megfigyelés alatt tartják.

Most a Blikk értesült arról, hogy a rendőrök a gyilkosság után

egy nagyjából félméteres bozótvágó kést (machetét) is találtak Sz. Szilárd autójában.

A lap szerint Sz. Szilárd a rendőrök megkéselése után ehhez az autóhoz próbált meg eljutni, amikor lábon lőtték. Az elhunyt rendőr családjának ügyvédje, Borbély Zoltán azt mondta, a gyanúsított „feltehetőleg” a bozótvágót próbálta megszerezni, és ha ez megtörtént volna, akkor annak „beláthatatlan következményei lettek volna a civil lakosság számára is” (figyelembe véve Sz. Szilárd módosult tudatállapotát). 

Minden jel arra mutat, hogy egy bizonyos pont után – mégpedig akkor, amikor elő akarták állítani – a gyanúsított viselkedése teljesen megváltozott. Elhatározta, hogy ez semmilyen körülmények között nem történhet meg vele. Amikor rájött, hogy az akaratát nem tudja érvényesíteni, ámokfutásba kezdett

– vélekedett az ügyvéd.

Problémája volt a helyi rendőrökkel?

A Blikk ezenkívül arról is értesült, hogy Sz. Szilárdnak korábbról konfliktusa lehetett konkrétan a XI. kerületi, újbudai rendőrökkel,

mivel őket okolhatta amiatt, hogy bírósági eljárás indult ellene garázdaság és testi sértés miatt.

Annak az ügynek az előzménye az volt, hogy egy biztonsági őrrel tettlegességig fajuló vitába keveredett. Nincs kizárva, hogy ha nem állítják meg, akkor Sz. Szilárd mindhárom rendőrrel végzett volna – írta a lap. 

Hogy Sz. Szilárd börtönbe kerül-e, az az őt vizsgáló, kirendelt elmeorvos szakértő megállapításain múlik. Ha viszont bekerül, akkor jó eséllyel a legrosszabbra kell felkészülnie.

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport