Három vármegyében is jégeső kísérheti a zivatarokat

2023.04.20. 05:59
Csütörtökön többnyire napos idő várható, ám az Országos Meteorológiai Szolgálat három vármegyére is figyelmeztetést adott ki zivatar miatt. A maximumok 16 és 20 fok között alakulnak.

Csütörtökön a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett napközben északkelet felől számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására, valamint helyenként a Dunántúlon fordulhat elő zápor. A Dunától keletre feltámad az északkeleti szél, néhol erős lehet. Hajnalra, reggelre foltokban pára, köd képződhet – írja az Időkép.

csüt du.png
Fotó: Időkép

A legmagasabb hőmérséklet 16 és 20 fok között alakulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre figyelmeztetést adott ki zivatar miatt Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, valamint Jász-Nagykun-Szolnok vármegyére. Mint írják, az esetleges erősebb gócokat intenzív csapadékhullás, szélerősödés és kisebb méretű jégeső kísérheti. Az esti órákra mindenütt lecsengenek a zivatarok.

figyelmeztetést.png
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Nem lesz felettünk front

Csütörtökön sem érkezik front, de záporok, zivatarok teszik változékonnyá az időt. A lassú melegedés, valamint a nagy napi hőingás keringési problémákat, dekoncentráltságot, bágyadtságot, kialvatlanságot eredményezhet.

Ingadozó lehet a hő- és komfortérzet, a szelesebb tájakon élők pedig fejfájást, nyugtalanságot és ingerlékenységet tapasztalhatnak. A keringési rendszer panaszaival élők és a szívbetegek kerüljék a megterhelő fizikai tevékenységeket! A többfelé fülledtté váló időben nehézlégzés, légszomj, rosszullét előfordulhat, záporok, zivatarok környezetében pedig az asztmások állapota romolhat, nekik célszerű ezeket az időszakokat zárt térben tölteni.

A hét többi napján igazi tavaszi időben lesz részünk, és egyre több napsütésre lehet számítani, délutánonként 20 fok körül alakulnak a maximumok.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras