Demonstrációt tart a marihuána legalizálásáért az MKKP

42894838 98d07f1bb8a7f7cc210d7840caffa5ae o
2023.04.20. 09:50
Million Marijuana March néven szervez eseményt a Magyar Kétfarkú Kutya Párt április 20-án 16 órától Budapesten, a Madách téren. A céljuk a marihuána legalizálása, valamint egy okos drogpolitika létrejötte. Az eseményen zenészek is fellépnek. Az eseményen még jointtekerő-verseny is lesz.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt közleményében azt írták, „egy ideje a Kutyapárt szokott kiállni a marihuána jogaiért”. Így aztán idén is megszervezik a magyar Million Marijuana Marchot, a „nemzetközi 420 hazai eseményét”.

Az esemény időpontja április 20. 16 óra, a helyszíne pedig a budapesti Madách tér lesz.

A fű legalizálásán túl célunk egy okos drogpolitika: kevesebb stressz, hazugság és képmutató, betarthatatlan törvény, több realitás és szociális ellátórendszer. Na meg az se lenne baj, ha a szakmai szervezeteket nem véreztetnék ki teljesen. 2020-ban ugyanis lejárt a »nemzeti drogellenes« stratégia, azóta pályázatokat sem írtak ki a témában

– áll a párt közleményében.

A párt azért szervezi az eseményt, mert zavarja őket a „szmókerek kriminalizálása, az orvosi marihuána ellentmondásos szabályozása és a kender növény démonizálása is”.

Az eseményen többek között G Ras, Marlboro Man, Chily team, Red Swamp, Charga, Péntek zenekar, Zebulon, Slam poetry és Suhov is fellép, míg Kovács Gergő és Döme Zsuzsanna Suzi társelnökök, Sárosi Péter (Drogriporter) és Suba Attila (Greenrevolution Alapítvány) beszédet mond.

(Borítókép: Nagy Tamás / Index)