Borkai Zsolt: Itt nem én vagyok a vádlott, én a sértettje vagyok ennek az ügynek

2023.04.21. 08:20
Kedden és csütörtökön is folytatódtak a tárgyalások Az ördög ügyvédje bloggal kapcsolatban. Kedd délután a 2018-as szexvideó több szereplőjét is beidézték tanúnak, akik előtt többször is levetítették az említett videót. Borkai Zsolt elmondása szerint már túl van a történteken, és példaértékűnek tartja, hogy az elmúlt három év megpróbáltatásait családjával együtt közösen le tudták győzni.

„Az ördög ügyvédje” elleni bírósági perben kedden és csütörtökön tanúként hallgatták meg Borkai Zsoltot is. A blog működtetésével kapcsolatban személyiségi jogok megsértésének vádjával állt bíróság elé Czeglédy Csaba a Veszprémi Járásbíróságon. Kedd délután a szexvideó több szereplőjét is beidézték tanúnak, akik előtt – az ügyvédek, ügyészek, vádlottak jelenlétében – többször is levetítették az említett videót.

A Blikk beszámolója szerint az egykori győri polgármester a Győri Járásbíróságról, egy erre a célra rendszeresített videóteremben tett vallomást, miközben össze volt kapcsolva a veszprémi tárgyalás résztvevőivel.

Egy ilyen procedúra valóban rendkívül kellemetlen, még akkor is, ha igazából olyan régen volt, hogy már el is felejtettem. Nem örül az ember ennek, de itt nem én vagyok a vádlott, én a sértettje vagyok ennek az ügynek

– mondta a lapnak Borkai, aki a tárgyalást követően azt is elárulta, neki nem vetítették le a felvételeket, az ő esetében ugyanis nem volt erre szükség, mert már a kezdet kezdetén sem tagadta, hogy ő van a videón.

Már túl vagyok rajta. Talán azt is mondhatom, hogy minden rosszban van valami jó. Nagyon megerősített engem, hiszen ami nem öl meg, az megerősít. Jóval szorosabb lett a kapcsolatunk a feleségemmel és az egész családdal. Az elmúlt három év megpróbáltatásait közösen le tudtuk győzni. Szerintem ez külön példamutató, bár nem volt egyszerű

– fogalmazott Borkai Zsolt.