25 tonnás daru esett le egy kamionról Debrecenben

2023.04.21. 19:03
Debrecen egyik forgalmas kereszteződésében egy daru borult az aszfaltra, miután a kamion lefékezett egy piros lámpánál. Szerencsére senki sem sérült meg, a gép nem az úttestre dőlt. A problémát az okozta, hogy kiszakadt a helyéről az egyik rögzítő.

Szerencsés módon senki sem sérült meg a balesetben, amelyet egy daru okozott Debrecenben. Azonban több órába telt, míg el tudták szállítani onnan a járművet.

Kiszakadt az anyag a trélernek az oldaláról, elszakadt a lánc, és így esett le a tréler a földre

– mesélte az ATV Híradó stábjának Szűcs Miklós, az Sz-Daru Kft. tulajdonosa. 

Kiderült, a daru egy üres, füves területre dőlt az oldalára fekve a 4-es és a 48-as főút kereszteződésében. A cég vizsgálja a történteket, de valószínű, hogy a rögzítéshez használt valamelyik kapocs anyaghibája miatt történt a baleset.

Kaptam egy telefonhívást, hogy nagy baj van, a daru leesett a trélerről. Mondták a helyszínt, eljöttem ide, és láttam, hogy a tréler áll a lámpa előtt, a tréler mellett meg fekszik a daru. Utána intézkedtünk, hogy a mentést megoldjuk

– mondta Szűcs Miklós. 

A tűzoltókat is értesítették, ők a talpra állításban nem tudtak segíteni, de más probléma is volt.

A debreceni hivatásos tűzoltókat is riasztották a helyszínre. A tűzoltók átvizsgálták a darut és a nyerges vontatót is, a daruból folyt az üzemanyag, ezt a szivárgást a tűzoltók megszüntették, majd átadták a területet a rendőrségnek. A balesetben senki sem sérült meg

– közölte Papp-Kunkli Nóra, a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. 

A cég másik két daruskocsija segítségével végül talpra állítottak a darut, amelyet vissza is raktak a helyére. A tulajdonos egyelőre nem tudja, mekkora kárt okozott a baleset.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport