Használja ki a napsütést, hétvégére visszatér az eső

2023.04.21. 07:36
Pénteken a késő délelőtti óráktól kezdve sokfelé képződik gomolyfelhő, ezek egyes körzetekben időszakosan össze is állhatnak, de összességében több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű, míg az északkeleti, keleti szél sokfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.

Pénteken napos-gomolyfelhős idő várható, számottevő csapadék már sehol sem valószínű, egy-egy zápor néhol alakulhat ki. Az északkeleti szél többfelé élénk, északon helyenként erős lehet – írja az Időkép.

Délutánra 16 és 21 fok közé melegszik a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

időkép
Fotó: Időkép

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint pénteken sem érkezik front, a napos, egyre melegebb tavaszi idő emelhet közérzetünkön, hangulatunkon. 

A lassú melegedés, valamint a nagy napi hőingás ugyanakkor keringési problémákat, dekoncentráltságot, bágyadtságot, kialvatlanságot eredményezhet. Ingadozó lehet a hő- és komfortérzet, a szeles idő fejfájást, nyugtalanságot és ingerlékenységet okozhat.

Szombaton a napos időt délután több gomolyfelhő zavarhatja, de számottevő csapadék nem várható, legfeljebb egy-egy zápor alakulhat ki. Helyenként keleten és néhol északnyugaton élénk lehet a szél. Délutánra 17–21 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap keleten napos-gomolyfelhős időre van kilátás, míg a Dunántúlon erősebben megnövekszik a felhőzet. Napközben elvétve alakulhat ki zápor, este északnyugat felől több helyen. A Dunántúl északi és nyugati felén feltámadhat a szél, másutt mérsékelt marad. Délutánra 17–22 fokig melegszik a levegő.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras