Az orvosok nagy része a kamara tagja maradt

2023.04.21. 12:02
A Magyar Orvosi Kamara Facebook-oldalán számolt be róla, hivatalosan hány ember lépett vissza a kamarába. Emellett, mint ígérték, jövő héten fontos felméréssel jelentkeznek.

A Magyar Orvosi Kamara elnöke, Kincses Gyula április elején arról tájékoztatta kollégáit és a MOK által érdeklődőket, hogy az addig feldolgozott adatok szerint több mint 33 ezer ember jelezte, hogy a kamara tagja akar maradni.

Tegnap az OKFŐ tájékoztatott bennünket, hogy 33 579 orvos, 7210 fogorvos és 1729 klinikai végzettségű kolléga rendelkezik működési engedéllyel az országban. Ezeknek a számoknak az ismeretében még kerekebbnek tűnik a Magyar Orvosi Kamara nyilvántartott taglétszáma, 34 003 fő

– olvasható a kamara legfrissebb bejegyzésében.

Mint azt hozzáteszik, „az új helyzet természetesen sok új feladattal és még több kihívással állított szembe bennünket, így a kívülről érzékelhető esetleges csend mögött mozgalmas hetek húzódnak meg. Igyekszünk tagjaink bizalmát azzal meghálálni, hogy egy – az eddiginél is – hatékonyabban működő, valós igényeken alapuló szolgáltatásokat nyújtó, könnyen elérhető, effektív felépítésű szervezetként újuljunk meg.”

A Magyar Orvosi Kamara ígérete szerint jövő héten fontos felméréssel fog jelentkezni.