Új műsorvezetők érkeznek az RTL-hez

2023.04.21. 12:13
Új műsorvezetővel egészül ki az RTL Híradó és a Fókusz, emellett pedig két új meteorológus is csatlakozik a csatornához.

„A magyar televíziózásban hagyományosan egy műsort férfiak és nők felváltva vagy együtt vezetnek. Így volt ez korábban a Fókuszban is, de most megtörjük ezt a szokást, és három hölgynek adjuk a házigazdaszerepet” – fogalmazott Kotroczó Róbert, az RTL hírigazgatója.

A csatorna tájékoztatása szerint Kecsmár Alexandra 2018-ban gyakornokként kezdett a Fókuszban, végigjárta a szakmai ranglétrát, riporterként egyebek mellett interjút készített Németország egyik leggazdagabb emberével és Gábor Zsazsa özvegyével is. A Notre Dame leégésekor ő tudósította a helyszínről az RTL nézőit. Új szerepkörében először május elsején este találkozhatnak majd vele a Fókusz nézői.

Az RTL Híradó késő esti kiadását a jövőben Major Eszter és Rábai Balázs felváltva vezeti majd, hozzájuk csatlakozik új műsorvezetőként Kéri Barna. A csatorna szenior politikai riportere RTL-es pályafutását szegedi tudósítóként kezdte, 2006 októberétől a hírműsor politikai riportere. Készített tudósításokat a Házon kívül és a XXI. század című műsorokba is. Három gyermek édesapja, masters evezős versenyző.

Április 21-től két új meteorológussal, Szilágyi Eszterrel és Kókai Ádámmal bővül az RTL időjárás-jelentő csapata. A szakemberek az Országos Meteorológiai Szolgálattól érkeznek az RTL-hez, képernyős munkájuk mellett főállásban továbbra is az OMSZ munkatársai maradnak.

A két új meteorológussal hamarosan a nézők is találkozhatnak, április 21-én Kókai Ádám, április 22-én Szilágyi Eszter ismerteti az aktuális időjárás-előrejelzést. A nézőknek Pataki Zitát és Vaszkó Andrást sem kell nélkülözniük, a négyfős időjárás-jelentő csapat a jövőben felváltva lesz látható az RTL felületein.