A jó idővel együtt Káosz kapitány is megjelent a magyar utakon

2023.04.22. 13:00
Az M7-es és az M3-as autópálya több szakaszán burkolatfelújítási munkák kezdődtek, a munkaterületek előtt forgalom- és sebességkorlátozásokra kell számítani. Az M1-es jelzésű sztrádán pedig több kilométeres torlódás alakult ki a Hegyeshalom felé vezető oldalon – tájékoztatott honlapján az Útinform.

Az M1-esen, Komárom térségében a 79-es kilométernél korábban baleset történt. A korlátozást már feloldották, a torlódás viszont továbbra is jelentős, több kilométeres – annak ellenére, hogy a forgalom mindkét sávon megindulhatott. Aki teheti, már a 67-es jelű Tata/Környe csomópontnál hajtson le a pályáról, és az 1-es főúton vagy kisebb kerülővel a Kocs–Nagyigmánd útvonalon kerüljön – tanácsolta az autósoknak az információs oldal.

Az M7-es autópályán Zamárdi és a Kőröshegyi völgyhíd közötti szakaszon, valamint Balatonőszöd térségében a 115-ös kilométertől a 118-as kilométerig, illetve a 130-as és a 133-as kilométer között a Letenye felé vezető oldalt lezárták. A forgalmat a Budapest felé vezető oldalra terelik át, ahol irányonként egy-egy sávon haladhatnak a járművek.

Az M3-as autópályán a főváros irányába, a káli szakaszon a 101-es és 90-es kilométer között lezárták a belső sávot egy néhány nap múlva kezdődő munkavégzés miatt. A forgalom a külső és a leállósávon halad. Szintén Budapest felé a munkavégzés kapcsán a közeli, 92-es kilométernél lévő Kisasszonytéri pihenőhelyet is lezárták. Helyette a 106-os kilométernél a Rekettyés pihenőt vagy a 87-es kilométernél a Nagyfüged pihenőhelyet lehet használni, írta az MTI.

A fővárosban nem érdemes erőltetni az autózást ezen a hétvégén

Április 22-én, szombaton rendezik meg az I Bike Budapest kerékpáros felvonulást. Emellett a hétvégén tartják a 38. Telekom Vivicittá Városvédő Futást, ami miatt április 22-én és 23-án, szombaton és vasárnap több helyen is lezárásokra kell készülni a fővárosban.

Április 22-én, szombaton 14.00-tól korlátozásokra kell készülni a Margit-sziget–Árpád híd–Népfürdő utca–Carl Lutz rakpart–Jászai Mari tér–Margit híd–Margit-sziget útvonalon.

Április 23-án, vasárnap reggeltől korlátozásokra kell készülni a Margit-sziget–Árpád híd–Népfürdő utca–Pesti alsó rakpart–Közraktár utca–Fővám tér–Szabadság híd–Szent Gellért tér–Műegyetem rakpart–Pázmány Péter sétány–Budai alsó rakpart–Döbrentei tér–Várkert rakpart–Szarvas tér–Attila út–Alagút–Clark Ádám tér–Fő utca–Jégverem utca–Bem rakpart–Halász utca–Budai alsó rakpart–Árpád fejedelem útja–Szentlélek tér–Árpád híd–Margit-sziget útvonalon.

A további részletekről ebben a cikkben írtunk részletesen.