Belgrádban reggelizik Orbán Viktor, de más programja is akad

2023.04.22. 07:31
Alig egy hónappal legutóbbi látogatása után ismét Szerbiába utazik Orbán Viktor. Ezúttal a honvédelmi miniszter is elkíséri.

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Belgrádba utazik, ahol tárgyalást folytat a szerb államfővel, és hadi bemutatón vesz részt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A miniszterelnök – Szalay-Borovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kíséretében – munkareggeli keretében tárgyal Aleksandar Vucsics szerb köztársasági elnökkel.

Ezt követően közösen látogatnak el a batajnicai légibázisra, ahol a Szerb Fegyveres Erők Napja alkalmából megrendezett Gránit 2023 nyilvános katonai képességbemutató eseményt tekintik meg – közölték.

Épp négy hete járt utoljára Szerbiában Orbán Viktor, akkor a megbeszélés témái között szerepelt Szerbia és a Nyugat-Balkán EU-integrációja, a folyamatosan fejlődő magyar–szerb kétoldalú kapcsolatok, valamint az orosz–ukrán háborúban a tűzszünet és a béketárgyalások elősegítésének lehetőségei.

Úgy tűnt, a két vezető legutóbbi találkozásuk alkalmával igazán jól szórakozott, ugyanis több felvétel is megjelent a közösségi oldalakon, amint egy billiárdasztalnál mérik össze tudásukat.