Próbaidőn volt a Lurdy Házban történt tömegverekedés egyik gyanúsítottja

2023.04.23. 19:46
A Lurdy Házban pénteken történt tömegverekedésben egy szír és egy jordán család tagjai estek egymásnak, akiknek már régóta gondjuk volt egymással. Mint kiderült, a férfi, akit őrizetbe vettek a rendőrök, épp a próbaidejét töltötte.

Az Indexen mi is beszámoltunk róla, hogy pénteken hatalmas tömegverekedés tört ki a Lurdy Ház ételudvarán, ahol két társaság tagjai estek egymásnak.

Az incidens előtt az Egyiptomiak Magyarországi Kulturális egyesülete tartott rendezvényt, ami békésen zajlott.  Az egyesület elnöke úgy tudja, régi viszály okozta a családok közti verekedést. Volt, aki egy székkel püfölte a többieket. Az egyik férfi akkora ütést kapott a fejére, hogy életveszélyes koponyasérüléssel vitték kórházba. 

A rendőrség életveszélyes testi sértés és csoportos garázdaság miatt kezdett el nyomozni. Három férfit hallgattak ki gyanúsítottként, egyet közülük őrizetbe vettek.  A fővárosi főügyészség szóvivője, Bagoly Bettina az RTL-nek elmondta, hogy az őrizetbe vett férfi nem ismerte el vétségét – sőt panasszal élt a gyanúsítás miatt.

Mindeközben azt állította, hogy azért ütött, mert a másik család provokálta. 

Az RTL úgy tudja: korábban a férfi testi sértés miatt felfüggesztett börtönbüntetést kapott, vagyis próbaideje alatt sikerült ismét bajba kerülnie. A Fővárosi Főügyészség lakóhelyre korlátozott bűnügyi felügyelet elrendelését indítványozta ellene.