Kárpátaljai menekültek zaklatják a fiatal lányokat Kerepesen

2023.04.23. 18:44
Kerepes polgármestere egy videóban közölte, hogy két bejelentést is kapott a héten arról, hogy befogadott kárpátaljai férfiak zaklatják a helyi fiatal lányokat. Gyuricza László leszögezte: nem tűri tovább, és ezentúl zéró toleranciával kezeli az ilyen eseteket.

Gyuricza László, Kerepes polgármestere közösségi oldalán számolt be arról, hogy a befogadott kárpátaljai férfiak fiatal lányokat követtek és zaklattak a településen. A lányok sírva menekültek el előlük.

Közölte azt is, hogy két bejelentést kapott a helyi munkásszállóról, hogy az ottani kárpátaljai emberek szombaton és szerda este két fiatal lányt vegzáltak. Az egyik 16, a másik 22 éves. A polgármester azt mondta: ezentúl zéró toleranciával kezeli az ilyen eseteket.

„Lehet menni csecsenekkel keménykedni”

Gyuricza László beszélt a sértettek szüleivel, majd személyesen látogatott el a problémás családokhoz, és határozottan közölte velük, hogy ez nem elfogadható tovább.

Egy légyzümmögést sem akarok hallani. Nem vagyok hajlandó eltűrni, hogy nem tudnak viselkedni. Nem vagyok hajlandó eltűrni, hogy a kerepesi fiatal lányokat zaklatják. Mit képzelnek maguk, hogy így viselkednek itt? Lehet menni csecsenekkel keménykedni. Becsüljék meg, hogy befogadtuk ide magukat. Nem szégyellik magukat?

– szólalt fel a polgármester.

Mindemellett a rendőröknek is eligazítást tartott, akiktől egy „erős, demonstratív mozgást” kért a városon belül. Hozzátette: a cél a lakosság szubjektív biztonságérzetének a javítása. 

Tisztában vagyok azzal, hogy jogvédők hadserege védi a normalitást tipró embereket! Tisztában vagyok azzal, hogy támadni fognak azért, mert kiállok a rendért, a zaklatott kislányokért! Viszont álláspontom alapján egy apának, férfinak, polgármesternek kötelessége megvédenie a családját, a rá bízott közösséget!

– közölte.

Hozzátette: amíg ő Kerepes vezetője, nem fogja tűrni, hogy fiatal lányokat zaklassanak, és más bűncselekmények ellen is harcolni fognak.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.