A lábára erősített nyomkövetővel tartott önkormányzati ülést Gyömrő polgármestere

2023.04.24. 05:48
Gyenes Levente március óta van házi őrizetben, miután szeptemberben költségvetési csalással vádolták meg. Hivatali teendőinek otthonról is eleget tudott tenni, de úgy tűnik, a politikus nem sokáig bírta a távmunkát.

Gyenes Leventét tavaly szeptemberben vették őrizetbe, miután öt másik társával együtt letartóztatta őt a bíróság különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával. A Szombathelyi Törvényszék márciusban megszüntette a letartóztatását.

Mint korábban írtunk róla, a polgármester ekkor házi őrizetbe került, és azóta otthonából vezette a Pest vármegyei várost. 

A politikus egészen április 17-ig bírta a bezártságot: ekkor ugyanis

Gyenes Levente lábán a nyomkövetővel ment be a Városházára, hogy levezényelje az önkormányzat ülését.

Ezt még azzal is tetézte, hogy kijelentette: a jövőben teljes jogkörrel akarja a település ügyeit intézni – számolt be a  Mandiner.

Korábban állítólag felmerült az az opció is, hogy a lakásán tanácskoznak, amennyiben nem engedélyezik otthona elhagyását. Azt egyelőre nem tudni, hogy megkapta-e az engedélyt, vagy csak nem foglalkozott a nyomkövető szabta korlátozásokkal.

Gyenes Levente egyébként annak idején a vele szemben felhozott vádakat tagadta; állítása szerint olyan céggel szemben indult eljárás, amelynek korábban a vezetője volt, ám már évekkel ezelőtt minden értelemben kiszállt az irányításból, tulajdonrésze sincs már benne.