13 vármegyére kiadták a figyelmeztetést szükség lehet az esernyőre kedden

2023.04.25. 05:59
Kedden is marad az esős, borongós idő, napközben 12 és 20 fok között alakul a hőmérséklet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat 13 vármegyére adott ki figyelmeztetést zivatar, valamint nagy mennyiségű csapadék miatt.

Kedd reggel nyugaton napos, a Dunától keletre esős, borongós időre készülhetünk. Délután keleten is egyre több helyen szakadozik fel a felhőzet, de a legkeletibb részeken szinte egész nap kitart az eső. A napos-gomolyfelhős időben elszórtan záporok, futó záporok, néhol zivatarok előfordulhatnak. Az északnyugati szél többfelé megerősödik.

Hajnalban 7–13 fok, napközben 12–20 fok várható, a borongósabb északkeleti tájakon maradhat hűvösebb az idő.

kedd du.png
Fotó: Időkép

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga figyelmeztető jelzést adott ki 11 vármegyére zivatar, két vármegyére pedig eső miatt. Szélerősödésre, villámlásra és jégesőre lehet számítani Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, valamint Zala vármegyében.

zivatar.png
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Borsod-Abaúj-Zemplén, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében 24 óra alatt több mint 20 milliméter csapadék hullhat, de lokálisan 30 millimétert meghaladó mennyiség is összegyűlhet.

eső.png
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Továbbra is hidegfronti hatás várható

Az Időkép beszámolója szerint kedden is hidegfronti hatás várható. A frontérzékenyek görcsös fejfájásra, izom- és hasi görcsökre panaszkodhatnak, valamint vérnyomás-ingadozás és keringési problémák is előfordulhatnak.

A szeles időben fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet. Alacsony lesz a hő- és komfortérzetünk, a felhős idő lehangoltságot, kedvtelenséget okozhat. Nő a megfázásveszély, ezért ajánlott a réteges öltözet.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras