18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Megrugdosta, hasba szúrta, majd a kertjében elásta ivócimboráját a zalai férfi

2023.04.25. 10:24
A Zala Vármegyei Főügyészség aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki 2021. december 4-én az esti órákban, a Nagykanizsa környéki kistelepülésen lévő lakóházában részegen bántalmazta, majd késsel megölte a nála tartózkodó hajléktalan ismerősét.

A vádirat szerint az 55 éves, büntetlen előéletű férfi baráti viszonyt ápolt a falubeli férfival, aki kb. 15 éve hajléktalan, és rendszeresen a vádlott lakóházában húzta meg magát. A lakhatásért cserébe a sértett nyugdíjából rendszeresen vásárolt a vádlottnak élelmiszert és alkoholt. A két férfi között gyakoriak voltak a veszekedések, ilyenkor a vádlott rendszeresen bántalmazta a sértettet.

2021. december 4-én délelőtt a hajléktalan ivócimbora, miután a helyi kisboltban élelmiszert és bort vásárolt, betért a férfihoz, ahol elkezdetek inni.

Ahogy telt az idő, a vádlott már részegen szexuálisan próbált közeledni a sértett férfihoz, akinek ez nem tetszett, mire a vádlott a visszautasítás miatti dühében az ágyról lelökte, és többször megrúgta a földön fekvő férfi felsőtestét. Ezt követően a vádlott a sértettet az ágyra emelte, majd a háton fekvő férfi testére térdelt,

és az éjjeliszekrényről magához vett egy 6-8 cm pengehosszúságú kést, amivel a férfit kétszer hasba szúrta.

Ezt követően az ágyról lelökte az eszméletét vesztett férfit, majd vele mit sem törődve elaludt.

Másnap a férfi felébredt, látta, hogy ismerőse meghalt, de nem törődött vele, elindult dolgozni. Csak este tért haza, majd a késő éjszakai órákban a lakóháza hátsó részénél lévő diófa alatt egy gödröt ásott, hogy a holttestet eltemesse. Ezt követően a testet a gödörbe rejtette, majd rá földet szórt és gallyakkal betemette, a sértett ruházatát pedig elégette – írja az ügyészség.

A helyi kis boltot üzemeltető – a sértettet élelmiszerrel és ruházattal rendszeresen támogató – nőnek feltűnt a férfi eltűnése, ezért értesítette a hatóságokat, akik egy hónap múlva a vádlott kertjében elásva megtalálták a sértett holttestét.

A Zala Vármegyei Főügyészség többszörösen minősített emberölés bűntette miatt emelt vádat a letartóztatásban lévő férfival szemben a Zalaegerszegi Törvényszéken.

Amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri és a tárgyaláshoz való jogáról lemond, az ügyészség 20 év fegyházbüntetés és 10 év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozza vele szemben.