A Római-part az új Balaton? Elszállt a lángos ára a budapestiek egyik kedvenc pihenőhelyén

2023.04.26. 05:51
A balatoni árakhoz közelít a lángos ára Budapesten. A fővárosiak egyik kedvenc pihenőhelyén, a Római-parton már 1200 forintért lehet kapni egy sima lángost. Azonban ha kicsit beljebb megyünk a parttól, a békásmegyeri piacon már csaknem feleannyiért árulják a feltétek nélküli lángost.

A Római-part legdrágább lángosát egy hamburgerező árulja, itt a sima 1200 forintba kerül, míg a mellette lévő büfékben ezer forintért lehet hozzájutni. A legolcsóbb lángost azonban 980 forintért lehet kapni – derült ki az Infostart beszámolójából.

A lap arra volt kíváncsi, hogy  a jellegzetes étel, amely korábban éppen arról volt híres, hogy nagyon olcsó, és értékmérője volt a turisták által látogatott adott helynek, mennyibe kerül a Római-parton. Az árakat elnézve azonban a budapestiek a balatoni átlagárakhoz hasonló összegekért élvezhetik a magyarok egyik kedvenc ételét.

Az összehasonlítás miatt azonban ellátogattak a Római-parttól mintegy 3 kilométerre található békásmegyeri piacra is, ahol már sokkal pénztárcabarátabb árakkal találkoztak. Itt a legolcsóbb lángos csak 550 forintba kerül.

Mint megírtuk, a lángos ára idén is az egekbe szökhet, és a Balatonon már jól látható az áremelkedés, a lángosok jellemzően 25–45 százalékkal drágultak.

A badacsonyi hajóállomás környékén működő Badacsony Bisztróban a sima 650 forint helyett 950 lett (+46 százalék), a sajtos 990 forint helyett 1350 (+36 százalék), és a sajtos-tejfölös 1250 forint helyett 1550 (+24 százalék). De már tavaly nyáron is alig-alig lehetett találni olyan kiszolgálóegységet, amely 1000 forint alatt hajlandó kiadni a lángost az éhes nyaralóknak.