Exfideszes csepeli alpolgármester: Németh Szilárd ellehetetleníti az önkormányzat működését

D  AS20221206018
2023.04.27. 20:00
Ábel Attila szerint Németh Szilárd mindenáron előrehozott választásokat akar Csepelen, miközben el akarja lehetetleníteni az önkormányzat működését.

„Volt egy pillanat a költségvetés márciusi tárgyalásánál, amikor úgy tűnt, valaki leszólt Németh Szilárdnak, hogy nem teheti tönkre a csepeli önkormányzatot, nem kényszeríthet ki előrehozott választást” − írja közösségi oldalán Ábel Attila, Csepel korábbi fideszes alpolgármestere. Ábel mindezt azt követően posztolta, hogy Németh Szilárd feloszlatta, majd újraalakította a Fidesz helyi szervezetét.

A Fidesz Országos Választmány Elnöksége az újraalakulást követően Borbély Lénárd csepeli polgármester és Ábel Attila alpolgármester ismételt tagfelvételi kérelmét is elutasította. A csepeli önkormányzat körüli feszültség pedig továbbra sem csitul. 

Ábel szerint Németh Szilárd márciusban ott ült az ellenzéki képviselők háta mögött, onnan irányította frakciójának tagjait SMS-ekkel, fejrázással és bólogatással. Ábel azzal is vádolja a rezsibiztost, hogy még jelbeszéddel is befolyásolni akarta a Fidesz-frakció tagjainak döntéseit. 

Az áprilisi testületi ülésre nem jött be Németh Szilárd, de így sem támogathatták a képviselői az önkormányzat működését

− tette hozzá a csepeli alpolgármester, aki úgy véli, hogy a jelenlegi feszült körülmények között kizárt, hogy egy esetleges előrehozott önkormányzati választás során Németh Szilárd jelöltjét választanák meg a helyiek. 

A csepeli Fideszben kialakult belviszályokról bővebben ebben a cikkünkben írtunk.

(Borítókép: Németh Szilárd 2022. december 6-án. Fotó: Kovács Tamás / MTI)