Hamarosan teljesen láthatóvá válik a Blaha Lujza tér szimbolikus épülete

2023.04.28. 15:53
Elkezdték bontani az egykori Corvin Áruház állványzatát pénteken a fővárosi Blaha Lujza téren. Hamarosan teljes egészében látható lesz a megújuló épület homlokzata, és befejeződhet a lábazathoz záródó térburkolat lerakása – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken.

Az MTI-nek eljuttatott közlemény szerint az állványzat bontásával a szakemberek hozzáférhetnek az áruház lábazatához, hogy a környezetében lerakják a térburkolatot. Erre korábban – a téren zajló burkolatépítéskor – nem volt lehetőség.

Ezzel egy időben az újjászületett Blaha Lujza téren elvégzik a szerződés szerinti, tavaszra időzített munkákat. Ezek közé tartozik például a tér burkolatából fellövellő vízjáték és a gombaszökőkút működésének finomhangolása. Biztonsági okokból a munkák idejére, előreláthatólag három hétre elkerítik az érintett területet.

A BKK kéri az arra közlekedőket, hogy a munkaterületet határoló kerítésnél elhaladva fokozottan figyeljenek. Hozzátették: hamarosan teljesen láthatóvá válik a Blaha Lujza tér szimbolikus épülete. A közleményben emlékeztettek arra, hogy a megújult Blaha Lujza teret tavaly december 10-én vehették birtokba az arra közlekedők.