A kecskeméti férfi lopott, amit csak talált

2023.04.28. 09:51
A 23 éves helyi férfit elfogatóparancs alapján fogták el.

Őrizetbe vettek egy 23 éves férfit a kecskeméti járőrök december 12-én, mivel a rendőrök elfogatóparancsot adtak ki ellene. A helybélit azért keresték az egyenruhások, mert úgy sejtették, hogy ő a felelős egy kifosztásért. Pár nappal korábban ugyanis egy 78 éves asszony arról értesítette a hatóságot, hogy kerékpározás közben ellopták a kosarából a táskáját. Az elkövető szintén biciklivel közlekedett, majd amikor az idős nő mellé kerekezett, lecsapott az értékeire. A sértett rémületében még el is esett a kerékpárjával.

A nyomozók a szálak felgöngyölítése közben arra is rájöttek, hogy a tolvaj a bűncselekményt egy olyan kétkerekűvel követte el, amit előtte lopott. A beszerzett kamerafelvételek segítségével vissza tudták követni az elkövető útvonalát és hamar sikerült beazonosítani. A fiatal férfi lakásán végzett házkutatásnál megtalálták az ellopott kerékpárt, amit lefoglaltak és visszaadtak a gazdájának.

A nyomozás során arra is fény derült, hogy a helybéli korábban meglovasított egy telefont. A készüléket kölcsönkérte egy járókelőtől, majd amikor az jóhiszeműen átadta neki, meglépett vele. Máskor pedig úgy közlekedett egy autóval, hogy el volt tiltva a járművezetéstől. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki a bűncselekményekért.

A nyomozást a napokban befejezték a rendőrök és megküldték az iratokat az illetékes ügyészségnek, zárja közleményét a rendőrség.