Magas szintű állami kitüntetést kapott Törökországban a HUNOR

2023.04.30. 17:50
A kitüntetést maga Recep Tayyip Erdogan elnök adta át a török fővárosban a HUNOR mentőszervezetnek. A mentőcsapat vezetője pedig törökül köszönte meg a magas szintű állami kitüntetést.

„Recep Tayyip Erdogan, Törökország köztársasági elnöke magas szintű állami elismerésben részesítette a HUNOR Mentőszervezetet. Az elismerést dr. Jackovics Péter tűzoltó ezredes, a szervezet parancsnoka személyesen vette át Ankarában” – olvasható a mentőcsapat közösségi oldalán

Dr. Jackovics Péter törökül köszönte meg a magas rangú állami kitüntetést a mentőszervezetek nevében. 

A HUNOR mentőcsapata nem először kap magas rangú állami kitüntetést a rengeteg halálos áldozattal járó török–szír földrengés során végzett kimagasló mentési munkálataiért, korábban a magyar állam is kitüntetésben részesítette a szervezetet. Rétvári Bence a díj átadásakor úgy fogalmazott, hogy mindenki megtanulta a HUNOR Mentőszervezet nevét. 

Pintér Sándor belügyminiszter a Rendkívüli Helytállásért Érdemjel arany fokozatát adományozta a mentőcsapat 66 szakemberének. A mentőszervezet hat nap alatt tizenhét túlélőt, köztük három gyereket mentett ki a romok alól.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport