LMP: A kormánynak fontosabb a profit, mint a természeti értékek

2023.04.30. 19:51
Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleményben ment neki a magyar kormánynak. A párt szerint a kormánynak a profit számít, nem pedig a természet. Az LMP emiatt jogszabály-módosítást kezdeményez, hogy ne lehessen a városi parkerdőkben gazdasági céllal fát kivágni.

Az éghajlatváltozás negatív hatásainak mérséklésében a párt szerint fontos szerepe van az erdőknek, sőt kiemelten fontosnak tartják a városi erdőket.

Ennek ellenére sajnos engedélyezett a gazdasági célú fakitermelés a városi parkerdőkben is, mivel a kormánynak fontosabb a profit, mint a természeti értékek

– olvasható a zöldpárt közleményében.

A városi parkerdők szerintük nemcsak élőhelyet biztosítanak állatoknak és növényeknek, de az is nagy előnyük, hogy az emberek pihenhetnek, kirándulhatnak, sportolhatnak ezeken a területeken.

Ezért az LMP jogszabály-változtatást kezdeményez, hogy a városi parkerdőkben tilos legyen a gazdasági célú fakitermelés. Ezekben az erdőkben csak és kizárólag egészségügyi, illetve balesetveszély elhárítása okán szabadna fakivágást engedélyezni

– írta a kommünikében az LMP.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.