Ragyogó napsütéssel mosolyog ránk a munka ünnepe

D ATI20220504008
2023.05.01. 06:20
Verőfényes napsütés vár ránk a május 1-jén. A maximumok elérhetik a 24 fokot is a hét első napján, az év ötödik hónapjának első hetében ugyanakkor változékony idő valószínű.

Hétfőn, május első napján az ország nyugati, délnyugati felén szűrheti több fátyolfelhő a napsütést, míg máshol csaknem zavartalanul fog sütni a nap – írja az Időkép.

A prognózis szerint az ország nyugati, délnyugati részén gyenge eső is előfordulhat, ám mégsem ez lesz a jellemző. A keleties szél többfelé megélénkül, a délkeleti szél csak Sopron körül erősödhet meg.

Hajnalban 3–10, napközben 19–24 fokot mérhetünk.

Hétfőn nyugodt, frontmentes időre készülhetünk, a sok napsütés jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

A héten a változékony időjárásé lesz a főszerep

Változékony lesz az időjárás május első hetében: napsütésre, záporokra, valamint zivatarokra is számítani kell. Hajnali fagyok már nem várhatók, és helyenként bőven 20 fok feletti csúcsértékek is lehetnek – írta előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide:  https://index.hu/idojaras

(Borítókép: Balázs Attila / MTI)